Haragi gisatua egiteko erabili ditudan osagaiak (2-3 pertsonentzako):
1/2kg txekor haragi
Tipula 1
Azenario 1
Ardo txuria edo beltza - baso erdi bat
Gatz apur bat
Irin apur bat
Olio apur bat
Patata bat
Nik guztia eltze azkarrean egiten dut. Lehenengo haragia (puzka txikitan dagoena) ondo gatzatu eta irinetan pasa ondoren, oliotan ondo frijitu, tostatu arte.
Haragia kendu eltzetik eta bertan, behar baldin bada olio gehiago bota ondoren, jarri potxatzen tipula eta azenarioa.
Barazkiak ondo bigunduta daudenean, bertara bota berriro aragia.
2 kutxarakada irin botako dizkiogu gainera, eta buelta batzuk eman ondoren ardoa botako diogu gainera. Buelta batzuk eman ondoren, basokada bat ur botako diogu (gehiago behar badu, bota lasai, hau gutxi gora behera egiten dut).
Eltzea tapatuko dugu ondo bere taparekin eta 20 minutu edukiko dugu sutan.
Bitartean, patata zuritu eta puska txikitan txikituko dugu. Jarri ontzi batean ur piska batekin eta mikrouhinera sartu 5 minutu. Ateratakoan bigunduta egon behar dute, bestela, beste piskatean sartu.
Eltzearen 20 minutuak pasatakoan, errespetatuz eltzea irekitzeko bete beharrekoak, ireki eltzea eta atera platera batera aragi puskak. Barazkiak "pasapures" batean pasa saltsa egiteko.
Bota eltzera saltsa hau, aragi puskak eta patata egosiak, eta ON EGIN.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Zure oharrak jasotzeko prest nago...